Plněné hamburgery [VIDEO]

Plněné burgery vás jednoduše dostanou! A hlavně - fantazii se meze nekladou... Naplňte si svůj burger sýrem s modrou plísní, směsí slaniny a cibulky, směsí orestované zeleniny nebo jako v našem receptu níže žampiony, cibulkou a sýrem. Až budete jíst plněný burger, zakusíte zcela jiný požitek. Každé sousto bude obsahovat i část "náplně". A k vytvoření takového burgeru vám stačí jen jednoduchá forma na plněný burger
 
 
 
 
 
 

Suroviny pro 6 burgerů

1.1 kg mletého předního hovězího s dostatečným množstvím tuku (cca 20 %)
0,5 kg žampionů
2 cibule
2 lžíce másla
400 g sýra Ementál
sůl
pepř
 

Grilovací potřeby 

Forma na plněný hamburger
Maldonská mořská sůl 250 g
Pepř černý celý, 220 g
Litinová pánev Lodge 26 cm se dvěma madly
 

Podobné recepty

Máme pro vás další chutné recepty
Jak grilovat skvělé hamburgery

V litinové pánvi na másle "zesklovatíme" nakrájenou cibuli a přidáme nakrájené žampiony. Na prudko prohodíme, pak osolíme, opepříme, zmírníme teplotu a necháme pomalu odpařit všechnu tekutinu. 

DSC07966

 
 Burgery vytvoříme pomocí formy na plněné burgery. Váha masa pro jeden burger se pohybuje kolem 180 g. Vnitřek naplníme sýrem, doprostřed žampiony a navrch opět sýrem.
 
800x600_src_DSC07970
 
800x600_src_DSC07974
 
800x600_src_DSC07980
 
Rozpálíme ¾ komínového startéru briket nebo uhlí. Palivo rozhrneme na jednu půlku palivového roštu a vytvoříme tak dvě tepelné zóny. Burgery zpočátku grilujeme nepřímou metodou - nad zónou, kde není palivo. Před vložením na rošt burgery osolíme, ideálně nějakou zajímavou solí a opepříme.
 
800x600_src_DSC08026
 
Jakmile dosáhne vnitřní teplota 60°C, přemístíme maso nad přímý žár a dogrilujeme ho přímou metodou z obou stran.
 
DSC08016
 
Ugrilované burgery vložíme do kvalitních burgerových housek/briošek, ozdobíme salátem, ochucenou majonézou, rajčetem a oblíbenou BBQ omáčkou. Cibuli, sýr a žampiony máme již uvnitř...
 
800x600_src_DSC08040
 
800x600_src_DSC08044
 
Tip: Chuť hamburgeru příjemně zjemní lehce ogrilované plátky panchety z černých iberských vepřů.
 

[doba-pripravy="1 hodina"]

96 %