+420 608 512 393 Volejte Po-Pá  8-17h, So 9-12h

Hovězí trhané maso

doba přípravy: několik hodin
Hovězí trhané maso v domácí bulce

Hovězí trhané maso? Proč ne?! Vlastně je podle mne ještě lepší než již u nás hodně rozšířené a oblíbené vepřové trhané maso. Postup přípravy je stále stejný. Potřebujete gril s víkem a nejlépe takový, aby vám umožňoval péct nepřímou metodou při teplotě v rozmezí 110°C - 130°C, max. 150°C. To platí zejména pro plynové grily, protože u některých se může stát, že se dolů na těch 110°C nedostanete. V našem případě jsem zvolil keramický gril od největšího výrobce na světě - Big Green Egg (BGE, vel. Large). Jako kořenící rub (směs koření na barbecue) můžete použít jakoukoli komerční BBQ směs. Ty, které u nás prodáváme, pocházejí z 95% přímo se "srdce BBQ" - amerického Kansas City. Naše nabídka BBQ koření je zřejmě největší v ČR.

Suroviny:
3 kg hovězí chuck roll (krk ze střední části nakrájený na 3 stejně velké kusy)
40 g soli
4 velké cibule nakrájené na klíny
1 hrnek hovězího vývaru

Rub:
1/2 lžíce mletého chilli
1 lžíce sušené cibule
1 lžíce sušeného granulovaného česneku
1 lžíce hrubě mletého pepře
1 lžíce sušené petržele

Grilovací potřeby

Podobné recepty

Máme pro vás další chutné recepty

Maso osolte, nejlépe 12 hodin před vložením do grilu a nechte ho odkryté na mřížce v lednici. Poté ho ochuťte směsí koření a nechte odpočívat při pokojové teplotě, než si připravíte gril.

Hovězí trhané maso v keramickém grilu BGE

Rozpalte uhlí v grilu, po 15-ti minutách přidejte na dřevěné uhlí pár špalíků z ovocného dřeva a vložte do grilu convEGGtor (deflektor na nepřímé pečení) s grilovacím roštem. (Na deflektor pod grilovací rošt jsem v tomto případě položil ještě prázdnou nízkou plechovou mísu zakrytou alobalem, aby odkapávající šťáva nekapala přímo na rozžhavený deflektor.)

Hovězí trhané maso v keramickém grilu BGE

Nechte stabilizovat teplotu v rozmezí 110 - 120°C. Položte maso na rošt a grilujte do dosažení vnitřní teploty 70°C. Pro měření použijte termosondu na měření vnitřní teploty masa.

Hovězí trhané maso v keramickém grilu BGE

Poté maso vložte do hliníkové mísy s nakrájenou cibulí, přilijte vývar a mísu přikryjte alobalem.

Hovězí trhané maso v keramickém grilu BGE

Takto zakrytou mísu vraťte do grilu a dál pečte nepřímou metodou. Teplotu udržujte na 130°C.

Trhané hovězí maso v keramickém grilu BGE

Maso by mělo být dostatečně měkké při dosažení vnitřní teploty 96°C. Pokud se bude zdát i tak ještě tuhé, pokračujte až do doby, kdy se bude dát lehce trhat vidličkou.

Trhané hovězí maso v keramickém grilu BGE

Maso pomocí vidličky a rukou natrhejte na vlákna a v případě potřeby dochuťte výpekem z masa, vývaru a cibule.

Trhané hovězí maso v keramickém grilu BGE

Trhané hovězí maso můžete podávat třeba s cibulí, sýrem s ušlechtilou plísní, křenem, v bagetě, v bulce anebo třeba v chlebu. Použít můžete i jakoukoli syrovou nebo grilovanou zeleninu a jako dresing např. některou z amerických omáček aioli od Stonewall Kitchen.

Trhané hovězí maso v keramickém grilu BGE

Podobné recepty

Při nákupu nad 1 999 Kč doprava zdarma K většině grilů a udíren atraktivní dárek Gril sestavíme a předáme v naší prodejně Většinu výrobků osobně testujeme

Chráníme Vaše soukromí

Na Grilování.cz si vybere každý

V našem obchodě seženete jen ty nejkvalitnější grily a udírny předních světových značek jako Weber, Big Green Egg, Smoky Fun, Broil King, Monolith nebo Bradley Smoker. Vybírat přitom lze z bezpočtu druhů i typů výrobků, splníme tak požadavky úplně každého zákazníka. Kromě grilů a udíren si můžete pořídit i nejrůznější grilovací náčiní a mnoho dalšího, pro Vaše ideální grilování je tedy učiněno maximum.

Nakupovat u nás se vyplatí

Kromě pestré nabídky všeho pro kvalitní grilování se u nás můžete spolehnout na rychlou expedici Vaší objednávky a plně profesionální přístup. Na našich stránkách navíc naleznete recepty na grilování a rady a tipy na grilování. Pokud potřebujete poradit konkrétně, neváhejte nás kontaktovat.

Kontakty

Vilémov u Golčova Jeníkova 283,
582 83, Zobrazit na mapě

Ověřeno zákazníky


Ověřený zákazník  před 2 dny

Rychlost, spolehlivost.

Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online, v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.

Nahoru
2020 © Grilovani.cz - Všechna práva vyhrazena.
Eshop na míru vytvořil Webový servis

Pokračováním v prohlížení této stránky souhlasím s použitím souborů cookies (viz Podmínky používání).

Souhlasím