+420 608 512 393 Volejte Po-Pá  8-17h, So 9-12h

Keramický gril Monolith venkovní kuchyň - černý

Objednací kód: 201020S Výrobce: Monolith Záruka: 10 let

78 500 Kč vč. DPH

Vložit do košíku Do košíku
Vyprodáno
Poradí Tomáš Dytrych provozovatel e-shopu +420 608 512 393 Máte dotaz?

Popis produktu

Gril Monolith je keramický gril umožňující přímé i nepřímé grilování, pečení, uzení nebo barbecue.

Součástí standardní výbavy grilů Monolith je krycí kámen a rozpěrný držák pro nepřímé grilování, koš na dřevěné uhlí s přepážkou, zvedák grilovacích roštů, pohrabáč a lišta pro vhazování dřevěných lupínků k uzení.

Přímé grilování - U tohoto způsobu grilování je na kruh uvnitř grilu, přímo nad rozžhavené uhlí, umístěn grilovací rošt. Grilovaný pokrm je tepelně upravován vysokou teplotou. Přímá metoda grilování se používá pro tepelnou úpravu trvající do cca 30 minut. Přímou metodou se grilují steaky, hamburgery, zelenina, krevety, kuřecí prsa, houby, tofu, uzenina, brambory, apod.

Nepřímé grilování - Na kruh uvnitř grilu se umístí tzv. krycí deska, která chrání grilovaný pokrm před přímým žárem uhlí. Grilovací rošt je nadzvednut pomocí rozpěrného držáku. Grilování probíhá při střední až vyšší teplotě 160°C - 180°C. Metodou nepřímého grilování tak mohou být šetrně grilovány velké kusy masa (vepřová plec, krkovice nebo pečeně, hovězí svíčková, celé ryby, celé kuře nebo kachna, sekaná, ale i vše, co se griluje metodou přímou).

Pečení - Pizza kámen je položen na grilovací rošt nebo na přídavný rošt a Monolith gril je rozpálen na 300°C - 350°C. Takto si upečete svou nejlepší pizzu nebo chleba (ten ale při nižší teplotě).

Uzení - Uzení pokrmů probíhá při teplotě 70°C - 100°C. Pro uzení se používají dřevěné lupínky k uzení nebo dřevěné špalíky. Vyudit si tak můžete vepřovou pečení, krkovici, bůček, kuře, kachnu, celou rybu (ideálně lososa, kapra, sumce nebo tolstolobika), ale i sýr, mandle nebo žampiony, apod.

Barbecue - V jeho pravé formě je dlouhá a pomalá tepelná úprava masa při nížší teplotě a za přítomnosti kouře. Základní teplota pro barbecue (BBQ) je cca 107°C (225°F) . Většina amerických mistrů barbecue nepřesáhne teplotu 120°C . (Maximální teplota, při které ještě hovoříme o barbecue je 160°C). Při takové teplotě dřevo nehoří, ale doutná a vydává kouř charakteristický právě pro americké barbecue. Je to vlastně takové uzení při vyšší teplotě. Ideální pro barbecue jsou vepřová a hovězí (telecí) žebravepřová plec (pulled pork), hovězí hrudí (beef brisket), kuře (stehna), apod.

  • Vzhledem ke své jedinečné výkonnosti potřebuje gril Monolith velmi málo energie k získání a udržení potřebné teploty. Při úpravě pokrmu v nižších teplotách můžete vystačit i s 3kg dřevěného uhlí na 24 hodin. To však také znamená, že je potřeba jen velmi málo kyslíku a tím je i proudění vzduchu v grilu extrémně nízké. Maso nevysychá a zůstává šťavnaté.

  • Díky komínovému efektu je dřevěné uhlí velmi rychle rozpáleno. Vzhledem k extrémně dobrému těsnění grilu a ohniště, zhasne žár během chvíle a dřevěné uhlí může být použito při dalším grilování. Pro roztápění dřevěného uhlí v keramickém grilu doporučujeme Looftlighter.

  • Unikátní systém pro přidávání dřevěných lupínků k uzení  bez potřeby nadzvednutí víka je jednou z hlavních výhod keramického grilu Monolith oproti jiným keramickým grilům. Dřevěné lupínky se umístí na posuvnou lištu a pomocí lišty se vhodí přímo do ohniště otvorem, který slouží k tomuto účelu a je umístěn na přední straně grilu.

  • Díky výborné izolaci těžké keramiky a sofistikovanému ovládání přívodu vzduchu, je možné kontrolovat teplotu v grilu Monolith, tak jako u žádného jiného typu grilu. Spotřeba dřevěného uhlí je mezi 25-50 % ve srovnání s tradičními typy grilů na dřevěné uhlí.

  • Venkovní teplota pláště keramického grilu je mnohem nižší než u ocelového grilu - nehrozí tudíž tak velké riziko popálení.

  • Díky extrémně tepelně odolné keramice je ovládání grilu Monolith velmi snadné a umožňuje grilování i v zimě.

main_photo_201020-S - Classic schwarz Outdoor-Küche WEB 1.jpg

Dárek k objednávce v hodnotě 1 846 Kč

Sada pro Mistra grilu "Stejk"

Bude se vám hodit

Fotogalerie zákazníků

Zatím nebyla vložena žádná uživatelská fotografie, buďte první. Pošlete nám fotku tohoto produktu a získejte slevu na další nákup.
Zaslat fotografii
Při nákupu nad 1 999 Kč doprava zdarma Dárek k objednávce Gril sestavíme a předáme v naší prodejně Většinu výrobků osobně testujeme

Chráníme Vaše soukromí

Na Grilování.cz si vybere každý

V našem obchodě seženete jen ty nejkvalitnější grily a udírny předních světových značek jako Weber, Big Green Egg nebo Bradley Smoker. Vybírat přitom lze z bezpočtu druhů i typů výrobků, splníme tak požadavky úplně každého zákazníka. Kromě grilů a udíren si můžete pořídit i nejrůznější grilovací náčiní a mnoho dalšího, pro Vaše ideální grilování je tedy učiněno maximum.

Nakupovat u nás se vyplatí

Kromě pestré nabídky všeho pro kvalitní grilování a nízkých cen se u nás můžete spolehnout na rychlou expedici Vaší objednávky a plně profesionální přístup. Na našich stránkách navíc naleznete recepty na grilování a rady a tipy na grilování. Pokud potřebujete poradit konkrétně, neváhejte mě kontaktovat.

Kontakty

Vilémov u Golčova Jeníkova 283,
582 83, Zobrazit na mapě

Ověřeno zákazníky


Slama  před 9 dny

rychle doručeni a super zabaleno

Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online, v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.

Nahoru
2017 © Grilovani.cz - Všechna práva vyhrazena.
Eshop na míru vytvořil Webový servis