Lososové BBQ kostky [VIDEO]

Videorecept: Lososové barbecue kostky

Tento recept je variací na oblíbené Burnt Ends, které se tradičně připravují z vepřového bůčku. Losos je samozřejmě méně tučný a skvěle se tak hodí třeba jako předkrm na letní grilovačku s přáteli. Základem je rybu pořádně okořenit a dobře zaudit, aby získala typickou barbecue chuť, kterou tolik milujeme.

Grilovat budeme v tzv. offset smokeru Smoky Fun, který je určený přímo pro nepřímé grilování, protože samotné topeniště je od grilovacího roštu oddělené.

 

Suroviny

filet lososa
oblíbenou BBQ omáčku
oblíbené BBQ koření
omáčku Sriracha
máslo

 

Grilovací potřeby

BBQ omáčka Killer Hogs
BBQ koření Kosmo's Q
nerezový grilovací rošt
dřevěné špalíky na uzení
vpichový teploměr Thermapen ONE

 

Podobné recepty

Grilované pražmy a makrely
Losos na cedrovém prkénku
Zauzený losos v grilu
  1. Příprava masa

    Z filetu odřízneme nižší části a zbavíme maso kůže. Potom maso nakrájíme na kostky přibližně 2 × 2 cm.

    lososové BBQ kostky 15

    Lososa okořeníme BBQ kořením a rozložíme na grilovací rošt. Mezitím si připravíme omáčku na potírání: V rendlíku smícháme BBQ omáčku s pálivou omáčkou Sriracha a zjemníme kouskem másla. Necháme několik minut probublat.

    lososové BBQ kostky 06

  2. Grilování masa

    Do topeniště grilu přidáme špalíky dřeva na uzení. Grilujeme při teplotě asi 110 °C do vnitřní teploty asi 55 °C.

    lososové BBQ kostky 16

    Když má maso uvnitř teplotu kolem 50 °C, namočíme jednotlivé kousky v připravené omáčce. Pozor – maso je velmi křehké a má tendenci se trhat, proto buďte opravdu jemní. Lososové kostky vrátíme zpátky do grilu a pečeme dalších asi 30 minut do vnitřní teploty 63 °C (to je minimální bezpečná teplota pro konzumaci ryb).

    lososové BBQ kostky 02

  3. Servírování

    Lososa opatrně sundáme z grilu a servírujeme.

    lososové BBQ kostky 05

×

Splátková kalkulačka ESSOX

98 %